Facebook

MindMate - ‘opdat je niets vergeet’ - nu in de winkels in Nederland

Een handig apparaat dat een signaal geeft wanneer iemand z’n huis verlaat en de sleutel niet bij zich heeft. Of wanneer z’n iphone of portemonnee is vergeten. Dat is de Mind Mate, een nieuw product dat vanaf eind april in tal van winkels in Nederland verkrijgbaar is.

 

De MindMate is ontwikkeld met steun van het UMCG in Groningen. in eerste instantie is het bedacht om mensen te helpen die lijden aan dementie, maar is in feite geschikt voor iedereen die wel eens wat dromerig is of wel eens iets vergeet.

 

MindMate is niet veel anders dan een klein kastje dat je bij de deur kunt hangen en dat een piepje geeft wanneer een persoon iets niet bij zich heeft. Het innovatieve Nederlandse product werd ontwikkeld door Brain Assist BV, samen met UMACO BV en Lode BV. De 'MindMate', helpt mensen die beginnen te dementeren om te voorkomen dat ze dingen niet bij zich steken. Dan gaat het bijvoorbeeld om sleutels of de portemonnee, of om pannen die ze op het vuur laten staan. Het apparaatje waarschuwt en voorkomt ook dat mensen gaan dwalen en in gevaarlijke situaties terechtkomen.

 

Volgens ontwikkelaar Huib van der Burg, die MindMate bedacht na persoonlijke ervaringen in de familie met Alzheimer, is het apparaat langdurig getest. Onder meer in een inloophuis voor mensen met dementie. ‘Maar het is ook gewoon een handig dingetje voor iedereen die wel eens wat vergeet. Het is nu eenmaal zo dat naarmate mensen ouder worden, niet alleen hun gehoor of ogen slechter worden, maar ook het geheugen. Dat is een onvermijdelijke gang van zaken. Maar wij denken dat we voor een deel van de problemen die dat oplevert met de MindMate een praktisch antwoord hebben gevonden’, aldus Van der Burg. Volgens hem is de doelgroep van de MindMate ‘iedereen die wel eens wat vergeet’.

 

Het product wordt gemaakt door de firma Pro Lution in Hoogeveen. De Nederlandse distributeur CoPaCo heeft het op zich genomen om de MindMate aan Nederlandse winkels te leveren.

De MindMate is in de winkel verkrijgbaar vanaf 219 euro, - bij Medipoint, Stelzorg, Coolbleu, Dementiewinkel.nl, QuaVadis en de Thuisleefgids.

Meer in deze categorie:

Video

Ga naar boven